Carshi Xhamia - Swiss Diamond Hotel Prishtina
Rezervo Tani
Swiss Diamond Logo Rezervo Tani

Special Offers

Article Image

Carshi Xhamia

Muzeu

Artikulli paraprak

DokuFest, Prizren

Artikulli ardhshëm

Carshi Xhamia

Xhamia Carshi shënon fillimin e qendrës së qytetit të vjetër. E ndërtuar në fillim të shekullit të 15-të nga Sulltan Bayazid për të përkujtuar fitoren e forcave osmane në 1389, ajo është ndërtesa më e vjetër sot në Prishtinë.

Në të kaluarën, Carshi Xhamia anashkalonte pazarin e vjetër të mbuluar të Prishtinës. Sot nuk mbetet asgjë nga pazari i vjetër, vetëm emri i Carshi Xhamisë shërben si kujtesë. Shumë ndryshime të mëvonshme dhe punimet e riparimit kanë ndryshuar pamjen origjinale të kësaj xhamie, por simboli i saj – minarja unike me gurë – ka mbijetuar për më shumë se 600 vjet. Xhamia gjithashtu është mbiquajtur – ‘Xhamia Tas’, fjalë për fjalë ‘Xhamia e Gurit’.

Press and Hit Enter