Muzeu - Swiss Diamond Hotel Prishtina
Rezervo Tani
Swiss Diamond Logo Rezervo Tani

Special Offers

Article Image

Muzeu

Teatri Kombëtar i Kosovës

Artikulli paraprak

Carshi Xhamia

Artikulli ardhshëm

Muzeu

Muzeu i Kosovës është themeluar në vitin 1949, ndërsa ndërtesa me arkitekturë austro-hungareze daton në 1885/6. Ai ka për qëllim ruajtjen, mbrojtjen dhe paraqitjen e trashëgimisë kulturore të Kosovës. Muzeu i Kosovës përfshin një koleksion të më shumë se 50,000 ekspozitave të profileve të ndryshme, nga pavijoni i arkeologjisë, teknologjisë, historisë, natyrës, ento-kulturës, folklorit, trashëgimisë etj. Aktualisht, muzeu po merret me restaurimin e 1200 objekteve të rëndësishme / objekte për trashëgiminë kulturore të Kosovës, të marra nga Beogradi gjatë vitit 1998. Muzeu i Kosovës ndodhet në rrugën Nazim Gafurri.

Press and Hit Enter