PriFest, Prishtinë - Swiss Diamond Hotel Prishtina
Rezervo Tani
Swiss Diamond Logo Rezervo Tani

Special Offers

Article Image

PriFest, Prishtinë

DokuFest, Prizren

Artikulli paraprak

Sunny Hill Festival, Prishtinë

Artikulli ardhshëm

PriFest, Prishtinë

PriFest, ose Prishtina International Film Festival, është një festival filmi që mbahet çdo korrik që nga viti 2009 – vit pas shpalljes së pavarësisë së vendit në kryeqytetin e Kosovës. Festivali shfaq prodhime të kinemasë ndërkombëtare dhe vendore dhe tërheq vëmendje të veçantë në industrinë e filmit kosovar. PriFest përmban katër kategori garash, përfshirë filma me gjatësi të mesme, filma me metrazh evropian, dokumentarë dhe filma ballkanikë. Jashtë konkurencave, ka shfaqje speciale, duke përfshirë një program kushtuar komunitetit LGBT, një fokus në kinemanë turke dhe shumë premiera kosovare të filmave shqiptarë.

Press and Hit Enter